1223. Kong Valdemar blev sammen med sin søn Valdemar den Tredie ved sine egne mænds svig taget på sengen af grev Henrik på øen Lyø Lille St. Hans dag og ført til Venden til borgen Schwerin, hvor de blev i næsten tre år, og så blev de løskøbt af de danske for 60 tusind mark i lybsk vægt, men de heste, klæder og andre klenodier, som de gav til alle Sachsens stormænd, den dag de drog bort, var dobbelt så meget værd. Bemærk læser, at tyskerne aldrig eller sjældent har vundet eller kunnet fejre triumfer undtagen ved svig og bedrag, som er deres natur, således som det er åbenbart ved tilfangetagelsen af de to konger og i meget andet.

1226 blev de to konger udløste.

Flere sites på internettet fortæller om Valdemar Sejr og hans ophold og tilfangetagelse på Lyø:

Gyldendals Den Store: - Om Jagten på Lyø:

http://denstoredanske.dk/Danmarkshistorien

Og 

Øhavet.dk

Lyø Valdemar Sejrs fængsel og Gåsen Gustav

http://ohavet.xn--avisen-9xa.dk/861-llyo-valdemar-sejrs-faengsel-i-tre-ar.html

Kilde: l Nomos - Menneske -Nation - Verden

Link til egne slægtshistorier - måske

Vi har fået en mail med nedenstående tekst og link til fri afbenyttelse. Måske der er noget vores interesserede medlemmer - eller andre - kan bruge: værsgo:

Hej,
I min fritid driver jeg en privat hjemmeside hvor slægtsforskning er hovedtema. Alt materialet på siden er frit tilgængeligt for alle.
Materiale dækker overvejende hele Jylland og Fyn, men der er også materiale af mere almen karakter. Specifikt for jeres område er f.eks. Ryttergodset 
http://www.wadschier.dk/kilder/soeg_resultat.php?arkivnavn=rytterg%&arkivtype=%&landsarkiv=%&button2=+Søg+ .
Jeg kunne forestille mig besøgende på jeres side kunne få udbytte af materialet på min hjemmeside, hvorfor I skal være velkomne til at linke.

 

Startsiden er http://www.wadschier.dk/index.php . Se under menupunkterne Kilder,Afskrifter ogDatabaser for yderligere oplysninger.

Venlig hilsen

Ole Laursen-W.

FØRSTE LUFTFOTO AF LYØ -  måske ?

I 1944 foretog tyskerne en gennemfotografering af Danmark fra luften. Såvidt vides er det den første systematiske gennemfotografering af Danmark.

Billederne er nu lagt på nettet, hvor du kan se, hvordan Lyø så ud fra luften - for mere end 66 år siden, hvor du bl.a. kan se, hvordan kysten har forandret sig i årenes forløb.

Se mere på:  http://lw1944.flyfotoarkivet.dk/    Linket fungerer bedst ved at kopiere det og manuelt sætte det ind i søgelinien - og så skal du selv arbejde dig ind på Lyø.

 

En anden rigtig sjov side at gå ind på er denne:   Danmark set fra luften før google: 

Kopier linket

http://www.kb.dk/danmarksetfraluften/   herinde skriver du LYØ i søgefeltet i øverste højre hjørne - når du kan se Lyø midt i billedet, er der i venstre side en række luftfotos af ejendomme på Lyø helt tilbage til 1930`erne. 

Rigtig God Fornøjelse !

Dansk Historisk Fællesråd har udarbejdet en meget informativ hjemmeside om slægtsforskning.

Du kan finde siden her: www.historie-online.dk/special/aktiv/slaeforsk.htm

ARKIBAS  er nu på nettet med Sitet:  www.ARKIV.dk

I Arkiv.dk søger du i materiale, der opbevares i mere end 500 danske arkiver.En del materiale er digitaliseret, så du umiddelbart kan se det her på arkiv.dk. Men der er lang vej endnu, inden alt er digitalt, så i mange tilfælde skal du henvende dig direkte til et arkiv, for at se materialet. Lyø Lokalhistoriske Forening har også tilføjet billedmaterialer, som du kan søge frem allerede nu, og flere vil komme til